Expressen vill alltid publicera korrekt information!

 In Uncategorized

Jag läser Expressen från 5 april 2014. Jag läser också att “Expressen vill alltid publicera korrekt information.”  Jo jag tackar! De indikerar att de har ambitioner och det är ju något positivt! När jag läste om synträning i Expressen fick jag mig ett gott skratt. Det är mycket som stämmer i artikeln, men ordvalet och språket gör ju att det låter oseriöst och lustigt på samma gång! Men några saker blev fel i Expressens artikel om synträning när man publicerade den intelligenta serien “Expressen mot alternativmedicinen” med hashtag #bluffdiagnoserna:

 

De skriver att jag, Ann-Marie, har haft glasögon i tio elva år innan jag blev fri från glasögon. Det stämmer inte. Jag bar glasögon i hela 38 år!!

 

Expressen skriver vidare att jag, Ann-Marie har sagt att “optiker och läkare är i maskopi”. Jag funderar om det verkligen kan stämma att jag har uttryckt mig så… Jag är tveksam. Men jag kan säkert ha sagt att optiker och läkare arbetar med sådant vi inte sysslar med i Naturlig Syn. Medan optiker arbetar med att korrigera brytningsfel med glasögon eller kontaktlinser och ögonläkare mig veterligen är inriktade på medicin och/eller kirurgi…

 

En direkt felaktighet jag hittar är att Expressen skriver att en utbildning i SYNTRÄNING FÖR BARN 7-12 ÅR kostar 3.900 kronor. Det stämmer inte heller! Det korrekta priset är endast 2.100:- och då ingår både moms, kursdokumentation och kursmaterial (snöre med en pärla på som man kan använda för att träna ögonen med.) Ladda ner artikel gratis här som exakt berättar hur man gör, vilket är kan vara en god hjälp om man har dyslexi.

 

Men märkligast av allt var nog, att Naturlig Syn överhuvudtaget hamnade i en artikelserie som handlar om “alternativmedicin”. Vi är så långt från medicin man kan komma! Naturlig Syn står för friskvård & träning.

 

Märkligt är det, att det ibland, blir fel i Expressen… tänker jag, och sparar detta fina exemplar av tidningen!

Har du missat kampanjen? Här kan du ta igen det du missade.

 

Expressen vill alltid publicera korrekt information. Men ibland blir det inte så. Missförstånd, felaktiga uppgifter från informatörer och intervjuobjekt, fakta som förmedlats i flera led av olika medier – och rent slarv. I stressen på en nyhetsredaktion kan det hända att vi, trots ambitionerna, publicerar något som inte är korrekt.
Ett felstavat namn, en titel som inte stämmer, ett årtal som borde ha varit ett annat. Missen kanske inte förändrar helhetsintrycket för läsaren, men för den som texten handlar om kan det upplevas som nonchalant och slarvigt. Och för Expressens trovärdighet är det naturligtvis inte bra om det vi skriver inte stämmer.
Därför rättar Expressen fel, oklarheter och missförstånd varje dag under vinjetten “EXPRESSEN RÄTTAR” i papperseditionen. Här på Expressen.se publicerar vi alltid veckans rättelser.

Recent Posts
0