Synträning

Slippa ögonoperationer och istället träna upp synen
Att se perfekt på naturlig väg – är det möjligt? Är det möjligt att återfå god syn naturligt utan kirurgi, glasögon eller kontaktlinser?

Leo Angart har hjälpt tusentals människor genom att lära ut hur man gör i form av workshops och böcker. Mycket av hans arbete handlar om enkla men effektiva övningar som avsevärt kan förbättra din syn. Han har förekommit i media i många länder, också i Sverige. Längst ner på denna sida visar vi ett klipp från BBC där man skickar journalister på en workshop och testar ifall det fungerar.

Leo Angart har sedan 20 år arbetat på heltid över stora delar av världen genom att ge sina populära 2-dagars workshops för vanliga människor med brytningsfel. Här i Sverige har vi fått Leo på besök flera gånger per år sedan maj 2012.

Leo lär ut synträning som är effektivt mot vanliga synproblem såsom närsynthet, översynthet, astigmatism, ögonkoordinationsproblem, skelning och behovet av läsglasögon. Forskare har undersökt effekten av synträning. Till exempel publicerade den amerikanska optikerorganisationen en policyförklaring 1988 att stödja effektiviteten i synträning och synterapi. Detta dokument bygger på 238 vetenskapliga studier.
Synträningen består av flera olika komponenter: muskulär träning, avslappning, mentala övningar och koordination.

Leo Angart berättar om de grundprinciper som synträningen följer:

Synen fungerar till 90 % mentalt
Perfekt syn är det naturliga tillståndet
Synen är en inlärd förmåga
Synfältet är en spegel av vår energinivå
Synen härrör från insidan (går ut och kommer sedan tillbaka inåt)
Musklerna kommer tillbaka om de tränas

Hur börjar man?
Beroende på vad du har för synfel gör du olika typer av övningar. Synträning kan med fördel tillämpas om du har:
astigmatism
närsynthet
översynthet
läsglasögon/ålderssynthet
konvergensfel/problem med ögonkoordination
skelning

0