read-again-without-glasses 2

 NOMINERAD TILL THE PEOPLES BOOKPRIZE 2014

Leo Angarts nya bok utgiven 2014 innehåller 15 videoklipp och är helt fokuserad på ålderssynthet. VILL DU SLIPPA LÄSGLASÖGON?
290:- inkl. frakt inom Sverige. (500:- för två böcker.) Boken är skriven på lätt engelska.

Beställ NU och du får som bonus: ordlista till svenska samt 10 min support (värde 300:-), där du kan ställa frågor om innehållet och få svar på dina frågor. Provläs i boken här! BESTÄLL BOKEN HÄR!

I boken står att läsa om forskning som visar att ålderssynthet inte beror på ålder utan på stress och överanvändning av ögonen. Precis som andra delar av kroppen, är det viktigt att hålla igång. Det handlar mycket om att använda ögonen på ett sunt sätt. När man använder synen på ett avspänt sätt, fungerar den naturliga fokuseringsförmågan som den ska.

 

Det finns flera missuppfattningar om ålderssynthet (presbyopi). Många tror, att när man har fyllt 45 år blir ögonen automatiskt sämre. Utdaterade teorier som man tidigare har förlitat sig till kan härledas till 1800-talet. (Studier av Helmholz (1855) och Donders (1864).) Låt oss istället blicka framåt och se till nya forskningsrön:

 

Man kan ibland få höra att ”linsen stelnar”. Modern forskning visar att linsen består till 63% av vatten och att den inte förändras märkvärt med ålder. Fisher & Pettet (1973) kommer fram till att det inte finns någon märkbar förändring i linsen allteftersom den åldras samt att stelnande av linsen INTE är anledningen till ålderssynthet.

 

Ålderssynthet går att träna bort, något vi har sett flera exempel på här i Sverige. Vi är även i Sverige öppna för mer forskning och har en dialog med några forskare. Synträning är ett omfattande kompetensområde som få personer behärskar. Många frågar om de är för gamla för att komma på en workshop: Vi har haft deltagare här i Sverige över 85 år med goda resultat. Det finns ingen maxgräns i ålder. Det handlar framför allt om viljan att lära sig nytt. Är du intresserad av att lära dig och ta till dig ny kunskap? Då är du antagligen inte “för gammal”! Vill du lära dig riktigt bra saker om ögonen och synen? Köp boken eller kom på en workshop, eller både och!

0