Vad kostar det att se?

VAD KOSTAR DET ATT INTE SE?

Vi betalar priset på flera sätt:
1. Vi betalar för konstgjorda synhjälpmedel såsom glasögon och kontaktlinser.
2. Vi betalar med kraftigt försämrad ögonhälsa.

Men vi får betala mycket mer än så …
3. Vi betalar även priset för vår inre guidningsförmåga.

Progressiva glasögon kostar runt 15.000:-. Kontaktlinser kostar runt på 5000 – 10.000:-/år. Kalkylen för linser under ett liv hamnar lätt över 500.000:-. Operationer kan kosta 70.000-130.000:- och uppåt. Och vi har aldrig tidigare sett så mycket ögonsjukdomar som vi har idag.

Vi får ibland bidrag, sponsring och subventioneringar för progressiva glasögon, operationer och toxiska kemikalier. Vi kan gärna fråga oss vem som har intresse av att göra dessa subventioner och varför. Vem vinner på det? Vem förlorar?

När vi utsätter oss för operationer, utsätter vi oss för utmaningar som påverkar vår ögonhälsa. Glasögonen gör att vi inte rör på ögonmusklerna tillräckligt, vilket gör att cirkulationen försämras kraftigt. Kontaktlinserna nuförtiden badar i toxiska kemikalier som ligger an direkt mot den känsliga hornhinnan. Försämrad ögonhälsa har negativa effekter på hela kroppen och nervsystemet. Dessutom inskränker det mycket annat i våra liv.

Vi är idag stympade.
När vi använder våra synorgan så som vi blev skapade och ser naturligt händer det saker. Våra ögon är kopplade till en av kroppens allra viktigaste körtlar – tallkottskörteln (epifysen) som är förbunden med vårt “inre seende”,  vår intuition och våra andra inre förmågor, även kallat “tredje ögat”.

När vi inte har kontakt med vår inre guidningsförmåga, blir vi splittrade, distraherade och tappar fokus. Vi tappar fokus på vårt seende och vi tappar fokus på mycket mer än så i livet.

NATURLIG SYN GÅR INTE ATT MÄTA I PENGAR
“IT IS PRICELESS”

0